EUX-elever

 

Hør syv forskellige VIRKSOMHEDER fortælle om deres erfaringer med at ansætte EUX-elever, og hvorfor det er en rigtig GOD IDE at rekruttere EUX-ELEVER næste gang, at I ansætter en elev inden for detailhandel, event, B2B handel eller kontorområdet.

jysk  orsted

stark  zoo

Faglært med studiekompetence

Den merkantile EUX (EUX Business) er en erhvervsuddannelse, der kombinerer det bedste fra de to ungdomsuddannelser; erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser.

EUX betyder, at uddannelsesforløbet giver eleven både erhvervskompetence og studiekompetence. Eleverne har derfor mulighed for både at arbejde som faglærte og læse videre på videregående uddannelser. 

Inden for de merkantile uddannelser har eleverne allerede bestået den gymnasiale eksamen, når de starter i praktikken, og de er derfor parate til at OMSÆTTE TEORI TIL PRAKSIS og yde et MÅLRETTET og ENGAGERET bidrag i virksomheden. 


Hvordan får man fat i en EUX elev?

Find jeres lokale handelsskole og kontaktoplysninger på, hvem I kan ringe/maile til for at få hjælp til at finde en EUX-elev.

Der er også gode råd om at rekruttere elever på www.praktikpladsen.dk, og guiden "4 trin til en elev" giver et overblik over processen med at ansætte elever. Alternativt kan I gå direkte til Godkendelse som praktiksted eller Uddannelsesaftalen, hvis I allerede har styr på processen.


 

EUX er en gymnasial eksamen med målrettede merkantile fag

Fagene på EUX er udvalgt i forhold til at give eleverne en klar merkantil profil og rettet mod den dagligdag, som eleverne møder ude i virksomhederne. 

  • Se en SAMMENLIGNING af EUX med fag og indhold på de øvrige gymnasiale eksaminer.

  


73% kender allerede til EUX, og mange er godt tilfredse med eleverne 

De positive udsagn om EUX fra virksomhederne i filmene understøttes af en undersøgelse, som Undervisningsministeriet har fået gennemført i 2018. Denne undersøgelse viser:

  • at 73 % af praktikvirksomhederne i undersøgelsen allerede har kendskab til eux
  • at virksomhederne vurderer, at EUX-eleverne har de nødvendige kompetencer, og at elevernes kompetencer er gode
  • at allerede nu foretrækker 26% af praktikvirksomhederne EUX-elever

Undersøgelsen fortæller med andre ord, at virksomhederne har været godt tilfredse med de første EUX-elever, der har fundet vej ud i virksomhederne. 


 

Hør flere gode historier om EUX-elever  

Der er allerede mange gode eksempler og historier rundt om i landet på engagerede og motiverede elever, der har fundet vej ud i virksomhederne,

Læs blandt andet om

 

 Følg os på Facebook 

  • jysk  orsted  stark  zoo