Fra ufaglært bagerkone til faglært salgsassistent i SuperBrugsen

Endnu en kursist på uddannelsen Fra Ufaglært Til Faglært er blevet faglært hos IBC.

 

Dorthe Due Thomsen nyhed fra IBC 3

Foto: Dorthe Due Thomsen lige efter sin fagprøve eksamen.

37-årige Dorthe Due Thomsen afsluttede lige før sommerferien uddannelsen Fra Ufaglært Til Faglært med et flot 7-tal, og har nu endelig fået papir på sin praktiske kunnen.

Som 14-årig startede Dorthe sit arbejdsliv som skolepige i den lokale bager – Bager Max i Esbjerg. Hun startede efter folkeskolen på en ungdomsuddannelse, men afbrød denne på grund af farens død. Hun fortsatte i Bager Max på fuld tid og forelskede sig i bagersvenden, Michael.
I 2001, da Dorthe var 20 år, købte hun og Michael bageriet sammen. Michael og Dorthe drev bageriet i 15 år, indtil de i november 2016 besluttede at lukke det. Med 4 børn og rigtig mange kompetencer i rygsækken skulle hun nu ud at finde et nyt job. Men det er svært uden nogle faglige beviser på sine kompetencer.

Dorthe er over 25 år og har mere end 2 års erhvervserfaring inden for en bestemt branche. Dorthe kontaktede derfor IBC og fik foretaget en realkompetencevurdering, som er en undersøgelse af Dorthes færdigheder og muligheder. Herefter startede Dorthe på uddannelsen Fra Ufaglært Til Faglært som salgsassistent i IBC 360 – det digitale læringscenter, hvor hun på 9 uger både har haft obligatorisk undervisning, valgfagsundervisning og skrevet sin afsluttende fagprøve. I løbet af skoleperioden har Dorthe været i virksomhedspraktik hos SuperBrugsen i Esbjerg. SuperBrugsen var så tilfredse med at have hende i praktik, at de efter forløbet har valgt at fastansætte Dorthe på fuld tid.