Jobrettet uddannelse for ledige i AMU giver flere jobmuligheder

Lene Pedersen udnyttede tiden between jobs til at opkvalificere sig inden for sit fag på Learnmark Efteruddannelse.

Ud fra en individuel uddannelsesplan med målrettede kurser udvidede hun sine jobmuligheder. Midt i forløbet blev hun tilbudt arbejde og sagde ja.

50-årige Lene Pedersen havde et klart mål med de 22 undervisningsdage, hun valgte på Learnmark Efteruddannelse. Hun ville have opdateret sin viden inden for regnskab og IT, så hun var bedre kvalificeret til de administrative job, hun søgte.

billede2 1

”Jeg var ledig i en måned og brugte tiden på at opkvalificere mig inden for områder, som jeg ikke har beskæftiget mig med i mit tidligere job. På den måde ville jeg stå stærkere og kunne søge inden for et bredere fagområde, end jeg kunne, før jeg startede på kurserne,” fortæller Lene Pedersen.

I mange af de job, hun søgte, var der krav om, at hun skulle have viden om fx lønbogholderi. Gennem sit efteruddannelsesforløb fik hun den nyeste viden inden for området, som supplerede hendes mange års erfaring inden for administration godt.

Lene Pedersen nåede dog aldrig at færdiggøre alle de planlagte kurser, før hun fik tilbudt et job – og dermed måtte melde fra til yderligere tre jobsamtaler.

”Da jeg blev ledig, var det vigtigt for mig at komme i gang med efteruddannelse så hurtigt som muligt, og jeg ville ønske, at jeg havde haft mulighed for det, da jeg var i arbejde. Jeg oplever, at jeg på kurserne har fået redskaber til at effektivisere mit arbejde, og at jeg især i Excel-forløbet har rykket mig meget mere, end jeg havde forventet,” siger hun.

Læs hele artiklen på Learnmark Horsens hjemmeside.