Praktikpladsstatus, september 2015

Normalt vil ca. 80 % af de merkantile uddannelsesaftaler for et helt år være registreret ved udgangen af september måned, og i år er der indgået 6.827 merkantile uddannelsesaftaler...

 

Normalt vil ca. 80 % af de merkantile uddannelsesaftaler for et helt år være registreret ved udgangen af september måned, og i år er der indgået 6.827 merkantile uddannelsesaftaler. Det er 1 % færre end samme tid sidste år, og der er en mindre tilbagegang for detailhandelsuddannelsen, kontoruddannelsen og eventkoordinator. Handelsuddannelsen har stadig fremgang, men er en smule stagneret i forhold til foråret, men stadig på 5%.

Inden for tandklinikassistent er der i øjeblikket en meget positiv udvikling på 19% fra 414 til 491 aftaler, og det skyldes til dels en fremgang i antallet af delaftaler, mens antallet af ordinære aftaler er næsten uændret. Også for fitnessinstruktør er der fremgang, og det er på 3 %.

Ny præsentation af praktikpladssituationen
Præsentationen af den månedlige opgørelse af praktikpladssituationen er udvidet og omfatter fremover for hver af uddannelserne

Antallet af indgåede aftaler og elever optaget i skolepraktik, ”år til dato”
Antallet af igangværende elever i henholdsvis uddannelsesaftaler og skolepraktik
Reform-opgørelse af uddannelsesaftaler, hvor eleverne er opdelt på henholdsvis ny ordning (elevtyper) og gammel ordning (skolebaggrund).