Få viden og færdigheder til at fremme et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads

2 nye arbejdsmiljøkurser er klar til at blive udbudt på erhvervsskoler og AMU-centre landet over.

 

Det er Industriens Fællesudvalg og Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse, der i samarbejde har fået udviklet 2 nye arbejdsmiljøkurser, der erstatter de eksisterende kurser.

Konkret er kurserne i fysisk og psykisk arbejdsmiljø nu slået sammen til ét kursus af 2 dages varighed og et nyt kursus, der bygger ovenpå, er udviklet. Det varer også 2 dage.

Kurset Arbejdsmiljø i faglærte og ufaglærte job 1 er for dig, der ikke har nogen forudsætninger eller erfaringer med arbejdsmiljøarbejdet. Efter kurset vil du kunne medvirke aktivt til udvikling af et sikkert og sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø i forbindelse med fx APV, årlig arbejdsmiljødrøftelse, arbejdsmiljørundering mv. og i det daglige arbejde med arbejdsmiljø.

Kurset Arbejdsmiljø i faglærte og ufaglærte job 2 giver dig mulighed for at medvirke til at fremme og forebygge konkrete arbejdsmiljøproblemer på arbejdspladsen ved brug af udvalgte arbejdsmiljøredskaber og viden om konkrete arbejdsmiljøproblemers typiske årsager og løsninger. Det anbefales, at du har gennemført "Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job" eller har tilsvarende kvalifikationer.

Kurserne koster ca. 110 kr. pr. dag, hvis du er inden for målgruppen, dvs. har til og med en erhvervsuddannelse, men kurserne er åbne for alle.

Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation, & Ledelse designer korte, offentligt anerkendte arbejdsmarkedsuddannelser, som 15 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer står bag.