Hvordan var det nu det var? Hvad der bliver spurgt om og hvor du finder svarene.

Ikke alle rutineopgaver er rutine. Nogle af de spørgsmål, man møder som lærepladskonsulent er spørgsmål, som kun kommer få gange om året. Så … hvordan var det nu det var?

Det digitale læringsforløb for lærepladskonsulenter er blevet udvidet med en del 2. Her fungerer læringsforløbet i endnu højere grad end før som et dagligt supplement og opslagsværk til de spørgsmål, man ikke helt kan huske svaret på fra sidst, det blev stillet.

For at give en smagsprøve på, hvordan man kan bruge materialet, hvad enten man er lærepladskonsulent eller har brug for konkret viden om området, vil Uddannelsesnævnet løbende komme med små eksempler på spørgsmål og svar fra materialet. Det hele på en måde, så læseren kan få svar på spørgsmålene på ganske kort tid.

Her finder du et eksempel på et spørgsmål og svar:

Hvad er fordelene ved Ny mesterlære?

Ny mesterlære er en særlig måde at tilrettelægge uddannelsesforløbet på, hvis uddannelsesaftalen også omfatter grundforløbet. Del II i Det digitale læringsforløb for merkantile lærepladskonsulenter indeholder en introduktion til Ny Mesterlære og her fortæller lærepladskonsulenterne Christel og Christina, at Ny mesterlære ofte bliver valgt i de situationer, hvor eleven allerede er ansat som ufaglært i virksomheden. Og I forlængelse af introduktionen fortæller Søren Holck Skov, lærepladskonsulent på Tietgen i Odense, hvordan han vejleder virksomheder og elever om Ny mesterlære.

Vil du læse om mere om det digitale uddannelsesprogram, har vi tidligere skrevet om det HER.

detlaerepladsopsogendearbejde2