En uge til Detailhandlens fagprøvepris: Det sagde sidste års finalister.

Som optakt til næste uges Detailhandlens Fagprøvepris hos Dansk Erhverv giver Uddannelsesnævnet et lille tilbageblik på hver af de tre finalister fra sidste års begivenhed. 

Sidste års top-3 bestod af Helene Vangsgaard Henriksen, Rasmus Colstrup Petersen og Mette Maria Jørgensen, der alle blev hædret ved den flotte begivenhed i Christian den IV’s gamle børsbygning.

Helene, der vandt sidste års 3. præmie, har aldrig selv været i tvivl om, at Detailhandelsuddannelsen var det rigtige valg.
Selv siger hun:

"Mange har en forventning om, at jeg skal tage en videregående uddannelse på et tidspunkt, men jeg har aldrig tvivlet på, at det at tage en erhvervsuddannelse, var det helt rigtige for mig. Jeg har taget en uddannelse, hvor mulighederne er mange, hvor man får et stort netværk, og hvor man kan nå langt."

Efter at have færdiggjort sin uddannelse, er Helene begyndt at udforske sit erhverv og er begyndt at bruge sine kompetencer hos Illums Bolighus:
"Jeg har arbejdet med alt fra optimering af salg, indkøb, butiksindretning og ledelse. Noget af det bedste ved mit arbejde i detailhandel er, at jeg i løbet af en dag er i kontakt med mange forskellige mennesker. Man bliver en god menneskekender af at arbejde i detailbranchen, og så kan jeg igennem mit arbejde nørde boligprodukter, som er min store interesse. Det er spændende at fordybe sig i et produkt og have med mennesker at gøre”.

Helene

Foto: Carsten Lundager
Salgskonsulent, Illums Bolighus (tidligere elev i Decorate Shop, Aarhus). 

I år uddeles Detailhandlens Fagprøvepris den 24. september 2018 i Christian den IV’s gamle børsbygning. Kom med til en festlig og begivenhedsrig dag, hvor du sammen med Dansk Erhverv, HK Handel og undervisningsminister Merete Riisager er med til at hylde detailhandlens talenter, og hvor en række oplægsholdere give deres bud på, hvad introduktionen af ny teknologi betyder for detailhandlen i fremtiden.