Tre dage til Detailhandlens fagprøvepris: Det sagde sidste års finalister.

Som optakt til næste uges Detailhandlens Fagprøvepris hos Dansk Erhverv giver Uddannelsesnævnet et lille tilbageblik på hver af de tre finalister fra sidste års begivenhed. 

Sidste års top-3 bestod af Helene Vangsgaard Henriksen, Rasmus Colstrup Petersen og Mette Maria Jørgensen, der alle blev hædret ved den flotte begivenhed i Christian den IV’s gamle børsbygning.

Mette havde et rigtigt godt år i Magasin, hvor hun var elev. Det blev nemlig både til Detailhandlens Fagprøvepris og prisen som årets elev i Magasin.

”Jeg valgte at tage en detailhandelsuddannelse, fordi jeg ønskede en uddannelse, hvor man afprøver teori i praksis. Igennem min elevtid har jeg lært at tage ansvar, at arbejde selvstændigt og udfolde mig kreativt. Sidste år vandt jeg Detailhandlens Fagprøvepris, og samme år fik jeg prisen som årets elev i Magasin. Det var stort at blive anerkendt for, at have gjort et godt stykke arbejde. Jeg er glad for at være salgsassistent, der for mig bl.a. handler om at inspirere kunden og finde ud af, hvilket behov kunden har."

For Mette er det vigtigste kunderne og deres oplevelse.

"Arbejdsdagene er særlig gode, når kunden har en god oplevelse. Men jeg ser egentlig mig selv som meget mere end blot sælger. Den ene dag skal jeg udfolde mig kreativt og arbejde med det visuelle i butikken, og dagen efter kan det være driftsopgaver, jeg fokuserer på. Det er fedt og udfordrende at ingen dage er ens”

 

Mette Maria

Foto: Carsten Lundager
Mette Maria Jørgensen, vinder af Detailhandlens Fagprøvepris 2017 1. præmien, salgsassistent, Magasin.

I år uddeles Detailhandlens Fagprøvepris den 24. september 2018 i Christian den IV’s gamle børsbygning. Kom med til en festlig og begivenhedsrig dag, hvor du sammen med Dansk Erhverv, HK Handel og undervisningsminister Merete Riisager er med til at hylde detailhandlens talenter, og hvor en række oplægsholdere give deres bud på, hvad introduktionen af ny teknologi betyder for detailhandlen i fremtiden.

aria Jørgensen, der alle blev hædret ved den flotte begivenhed i Christian den IV’s gamle børsbygning.