Virtual Reality er kommet til Detailhandelsuddannelsen

Detailhandelsuddannelsen er kommet med på Virtual Reality bølgen. Der er udviklet en prototype på en Virtual Reality model, som giver mulighed for at indrette en grøntafdeling i en Netto Butik.

Det er første skridt på vegen mod integration af VR i Detailhandelsuddannelsen. Modellen giver på nuværende tidspunkt mulighed for at opstille et varespejl og vise andre rundt i en grøntafdeling af en Netto-butik, men ifølge projektgruppen er der masser af perspektiver i modellen.

VR modellen er et produkt af samarbejdet mellem Viden Djurs, Aarhus Business College, Salling Group, Kanda Aps og eVidenCenter. 

Sammen skriver de i deres perspektivnotat, at VRmodellen på sigt vil kunne bruges på hovedforløbet. Her vil en elev kunne bruge VR til at afspejle sin konkrete praktikvirksomhed, og bedre kunne vise de valg, man har truffet i butikken. 

Modellen giver også nye muligheder inden for blandt andet data-analytics og adfærdssimulering. På den måde kan elever på hovedforløbet også få mulighed for at eksperimentere med forskellige produktplaceringer eller få vist konsekvensen af en kundestrømsændring. 

Se med nedenunder, hvor Daniella og Bo fortæller mere om projektet