Stigende efterspørgsel på oplæg og individuelle vejledninger

Flere og flere virksomheder benytter sig af tilbuddet om at få Projektkonsulent Marie Falkenberg fra den opsøgende indsats, på besøg i virksomheden.

Marie hjælper virksomhederne og deres medarbejdere til at få overblik over mulighederne for at gøre brug af kompetencefondene mellem DI, HK Handel og HK Privat.

Besøg hos YKK i Ikast

YKK i Ikast benyttede sig torsdag af muligheden for at få et genbesøg af Marie med oplæg for medarbejderne og efterfølgende individuel sparring på kurser og uddannelse.

Grundet coronarestriktioner om afstand og antal personer i samme lokale, afholdtes 2 ens oplæg i forlængelse af hinanden i løbet af formiddagen. Oplæggende gav medarbejderne det overblik, de havde savnet og gav flere mod på en individuel samtale efterfølgende.

mariefalkenberg172beskaret

Marie havde i samarbejde med Christian Bech Vestergaard, der er ledelsesassistent og projektkoordinator i YKK, målrettet indholdet til virksomheden og Christian havde som en del af arrangementet, udarbejdet en liste, hvor de interesserede medarbejdere kunne skrive sig på til individuel sparring om uddannelse, efter frokost.

Målet med de individuelle samtaler er, i et trygt rum, at give medarbejderen information, inspiration og afklaring til at tage det bedste næste skridt til uddannelse.

Til samtalerne blev drøftet og taget beslutning omkring alle elementerne i overenskomsten: Selvvalgt Uddannelse, Aftalt Uddannelse, løft til akademiniveau og Aftalt Uddannelse, løft til erhvervsuddannelsesniveau.

Nu glæder Marie sig til at se ansøgningerne drysse ind, så både virksomhed og medarbejderne kan få den støtte til uddannelse, som de er berettiget til.

Den opsøgende indsats

Den opsøgende indsats er finansieret af DI, HK Handel og HK Privat via midler fra Undervisningsministeriets pulje til opsøgende indsatser. Den opsøgende indsats blev igangsat medio 2019 og fortsætter til årets udgang 2021.

I perioden har Marie besøgt mere end 200 virksomheder på de 2 overenskomster mellem DI og HK og der opleves nu en stigende interesse for genbesøg med oplæg og efterfølgende individuel sparring.

Skal din virksomhed være den næste, der får besøg?

Vil du læse mere om mulighederne for at gøre brug af kompetencefondene på de 2 overenskomster, kan du finde materiale, inspiration og information på hjemmesiden sammenomuddannelse.dk, hvor du også kan kontakte Marie direkte, hvis du er blevet nysgerrig på mulighederne.