Merkantile AMU-kompetencer til bæredygtighed og den grønne omstilling

Efteruddannelsesudvalget HAKL satte på en workshop den 2. september fokus på den cirkulære økonomi og grøn omstilling. Behovet for kompetencer hos medarbejderne på de merkantile jobområder i virksomhederne skal afdækkes, i forhold til at de kan understøtte virksomhederne i at udvikle og implementere den cirkulære økonomi.

På workshoppen deltog både virksomheder, organisationer og skoler, der dækkede flere af HAKL’s jobområder. Deltagerne blev introduceret til begreber og baggrund for behovet for den cirkulære økonomi og grøn omstilling samt beskrivelse af de forhold, der gør det til en businesscase for virksomhederne at tænke i nye forretningsmodeller - eks. har den lineære økonomi – med brug og smid væk, udviklet sig i en tid, hvor vi i Danmark har arbejdet med adgang til rigelig og nem adgangen til ressourcer, men en cirkulær økonomi er inden for de seneste år igen blevet aktuel, fordi vi bliver flere og flere der skal dele jordens ressourcer.

cirkulaeroekonomi1

Herefter blev der arbejdet i mindre grupper med kompetenceprofiler og en vurdering af delkompetencer i forhold til forskellige jobområder. Dette resulterede i flere spændende perspektiver omkring de forskellige jobprofiler. Som HAKL og konsulenterne fra BDO og Center for cirkulær økonomi arbejder videre med i forhold til konkret efteruddannelse på AMU-området.