Koordineringsmøde – arbejdsmarkedsuddannelser - om 39 mio. kr. til grøn efteruddannelse og opkvalificering

Den 6. april 2022 blev der indgået en politisk aftale om udmøntning af pulje til grøn efteruddannelse og opkvalificering i 2022. I aftalen er afsat 100 mio. kr. i 2022 til en ansøgningspulje til opkvalificering og efteruddannelse inden for klimatilpasning og grøn omstilling i bred forstand med det formål at skabe stærke grønne efteruddannelses- og opkvalificeringstilbud til både ledige og beskæftigede, der kan være med til at fremme den grønne dagsorden og de ambitiøse danske klimamål.

Heraf er 39,0 mio. kr. afsat til udvikling og afprøvning af undervisningsforløb på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelserne, hvor midlerne kan søges af alle udbydere.

Udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser kan udvikle undervisningsforløb inden for klimatilpasning og grøn omstilling. Undervisningsforløbene vil fx kunne sammensættes af forskellige uddannelser, som tilsammen udgør en uddannelsespakke, der efterspørges af brancher og sektorer og dermed kan sættes hurtigt i drift.

Udvikling og afprøvning af forløbene SKAL ske med inddragelse af det faglige udvalg eller efteruddannelsesudvalg. Det forventes at ansøgningspuljen åbnes medio juni 2022.

HAKL ser gerne et stærkt felt af merkantile projektansøgninger og indbyder i den forbindelse kursuschefer og -ledere til koordineringsmøde om ansøgninger til 39 mio. kr. puljen.

Tirsdag den 31. maj 2022 kl. 10 – 11.30.

Koordineringsmøde på AMU foregår på Teams og kræver tilmelding:

Tilmelding til Karina Pedersen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 20. maj 2022.

Program for koordineringsmødet er følgende:

  1. Præsentation af puljen og formål med mødet. v/sekretariatet
  2. Ansøgningsidéer fra udbydere.
  3. Kontekst og udviklingsidéer HAKL. v/sekretariatet
  4. Koordineringsproces og samarbejde. v/sekretariatet

Læs mere om aftalen her.

cash1169650340