Handelsuddannelsen med stærkt hold ved DM i Skills

Om blot to måneder begynder DM i Skills i Fredericia og Messe C. Handelsuddannelsen vil, igen, være repræsenteret som demonstrationsfag. 1. december mødtes holdet til bootcamp på IBC i Kolding.

*Ved en fejl var en af eleverne ikke kommet med i oversigten da vi først lagde artiklen op. Det er nu rettet og vi beklager fejlen.

Over hele landet er elever med alle mulige specialer i gang med forberedelserne til næste års DM i Skills, der afholdes i Messe C i Fredericia fra den 2. – 4. februar 2023. Det gælder også de ti elever fra handelsuddannelsen, der tager uddannelsen med speciale i enten logistik, handelsassistent, salg og digital handel B2B og som skal med på Skills som demonstrationsfag.
Alle eleverne tager deres uddannelse i forskellige brancher, hvilket betyder at de besøgende på Skills ved selvsyn kan konstatere, at man kan tage en handelsuddannelse i så forskellige brancher som tøjbranchen, autobranchen, VVS-branchen eller værktøjsbranchen. Det er Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen, der igen arrangerer deltagelsen i DM i Skills og træningen op til.

De ti elever fra kommer fra hele Danmark, men 1. december var de alle samlet hos International Business College (IBC) i Kolding for at forberede sig gennem en bootcamp. De skal nemlig alle kunne svare på spørgsmål fra både: Folkeskoleelever, grundskoleelever, forældre og lærere, når Skills kommer i gang. Og derfor måtte de – for en kort bemærkning – på skolebænken. Undervisningen er tilrettelagt i samarbejde med Viden om data, der hjælper med at fylde elevernes faglige rygsække inden for bæredygtig forretningsudvikling, så de er klar til at dyste mod hinanden på DM i SKills i netop det område.


Derudover blev der også tid til at få input med hjem til deres virksomheder i form af oplæg fra Xenia Duffy, virksomhedsrådgiver og forfatter, som fortalte om hvordan det står til med de planetariske grænser og dermed tændte en ild i de unge, som blev klædt godt på til det arbejde, der udføres med bæredygtighedsdagsordenen i deres respektive virksomheder. Der var også oplæg fra Steffen Max Høgh, blandt andet medforfatter til bogen ”Bæredygtig Business”, som – udover at bekræfte det tidligere indlæg – også talte om hvordan man kan implementere de mange muligheder, der er med den grønne dagsorden som en handelsvirksomhed.

De ti skillselever, som repræsenterer handelsuddannelsen ved DM i Skills er:
Anders Skrydstrup, BESTSELLER – Name It
Camilla Bøge Clausen, Hørkram Foodservice A/S
Emil Glyngfeldt Hansen, Salling Group A/S
Mads Bundgard Isen, Bramidan
Mikkel Baungård Olesen, MAN Last og Bus
Mikkel Rene Sørensen, Brødrene Dahl
Sara Hye Christiansen, Solar
Simon Friis Andersen, Migatronic
Sissel Madsen, Würth Danmark A/S
Victor Kronborg Kornum, Salling Group A/S

 handelsuddannelsenbootcampfotohoejkant