DA’s uddannelsespris: Søg penge til at blive dygtigere til dit fag eller deltage i Skills

Er du elev eller lærling på en erhvervsuddannelse og mangler du finanser til at kunne videreuddanne dig i Danmark eller udlandet? Så se her. For du kan søge DA’s Uddannelsespris og få økonomisk støtte til at blive det du drømmer om.

Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond uddeler DA’s Uddannelsespris. De kommende uger er der åbent for ansøgninger.

Hvem kan søge?

For at komme i betragtning skal du være lærling eller elev på en erhvervsuddannelse og have en læreplads. Du kan også være færdiguddannet faglært.

Prisen giver økonomisk støtte til videreuddannelse, kompetenceudvikling og dygtiggørelse.

For at få økonomisk støtte fra Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond gælder overordnet tre krav:

Ansøgeren skal indgå i et ansættelsesforhold hos en virksomhed, f.eks. som lærling/elev, eller være ansat med en afsluttet erhvervsuddannelse

Ansøgeren skal have relevant erhvervserfaring (for eksempel gennem en læreplads)

Ansøgere, der alene har en gymnasieuddannelse, eller er i gang med en videregående uddannelse kan ikke modtage støtte

Det støttes

Deltagelse ved Skills mv.

Du kan søge støtte til dine udgifter, hvis du skal være med i Skills eller andre fagkonkurrencer i både Danmark eller i udlandet.

Det gælder både til forberedende aktiviteter i Danmark og udgifter til transport, ophold og kompensation for løn tabt i den periode, hvor du er væk fra din arbejdsplads.

Tidligere er der f.eks. bevilget støtte til udgifter forbundet med deltagelse i DM i Skills, Euro Skills og World Skills samt andre typer af håndværkskonkurrencer.

Videreuddannelse i Danmark eller i udlandet

Ved videreuddannelse forstås uddannelsesforløb, hvor der udstedes et uddannelses- eller eksamensbevis.

Vær opmærksom på, at studerende på de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser ikke kan modtage støtte. Det er heller ikke muligt at modtage økonomisk støtte som supplement til SU.

Rejser og ophold i udlandet

Du kan søge om tilskud til rejser og ophold i udlandet, hvor formålet er at studere arbejdsmetoder, ledelsesmetoder eller tekniske og forretningsmæssige forhold for det private erhvervsliv.

Du kan også søge om tilskud, der kan gøre det muligt for dig at arbejde i udlandet.

Ansøgning og anbefaling

Det er vigtigt, at du selv udfylder og sender ansøgningen. Download ansøgningsblanketten HER.

Du skal også vedlægge et budget. Du finder en BUDGETBLANKET HER. Der er ikke noget minimum- eller maksimumbeløb for, hvor meget du kan søge, men DA’s Uddannelsespris forbeholder sig retten til at støtte med mindre end det ansøgte beløb.

Man ser desuden gerne, at du vedlægger en anbefaling fra den virksomhed, hvor du er ansat og/eller lærling. De må også gerne inspirere dig til at skrive ansøgningen.

Hvis din arbejdsgiver vil give dig en anbefaling med på vejen, kan vedkommende udfylde indstillingsblanketten. Download den HER.

Bemærk, at indstillingsblanketten og budgetblanketten skal sendes sammen med ansøgningsblanketten.

Ansøgningsfrist

Ansøgningen sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest fredag den 10. marts 2023.

Modtagere af uddannelsesprisen får besked senest fredag den 17. marts 2023.

Prisoverrækkelsen

Hvis du bliver tildelt uddannelsesprisen og økonomisk støtte, vil overrækkelsen finde sted ved en reception torsdag den 13. april kl. 15.00-17.00 i Dansk Arbejdsgiverforenings lokaler på Vester Voldgade 113, 1552 København.

finanserdebitkort