Ny vejledning fra Erhvervsstyrelsen kan styrke AMU-kurser

Undervisere på AMU-kurser i bæredygtighed har fået et nyt stærkt værktøj leveret af Erhvervsstyrelsen.

Med et nyt værktøj har Erhvervsstyrelsen givet undervisere på AMU adgang til et aktuelt og stærkt værktøj i undervisningen i eksempelvis et kursus som ”Introduktion til ESG og ESG-rapportering”.

Allerede tilbage i januar havde Uddannelsesnævnet møde med Erhvervsstyrelsen om, hvordan man kunne hjælpe, særligt små og mellemstore virksomheder, der som leverandører til de store virksomheder, der pr. 1. januar 2024 bliver omfattet af de nye ESG-rapporteringskrav fra EU, også skal kunne levere data og dokumentation for virksomhedens bæredygtige produkter og aktiviteter. Med det nye værktøj har virksomhederne – og undervisere på området – fået netop det. Et godt værktøj, som kan hjælpe SMV i gang.

Værktøjet fra Erhvervsstyrelsen giver blandt andet guides til, hvordan man skal lave sine ESG-nøgletal. Netop ESG, der står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse), er et område, som HAKL (Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse) har udviklet særlige AMU-kurser til.

Men også undervisere indenfor andre områder kan drage nytte af det nye værktøj fra Erhvervsstyrelsen. Blandt andet har værktøjet en omfattende guide til, hvordan man kommunikerer om de bæredygtige tiltag, man har taget i virksomheden. Derfor kan undervisere på eksempelvis kurset ”Kommunikation i en bæredygtig virksomhed”, drage nytte af at studere og inddrage det nye og opdaterede materiale i undervisningen på dette og andre lignende kurser.

Vil man se den nye guide fra Erhvervsministeriet, kan den findes HER

pexelspixabay325944