Kom til folkemødedebat om den nye digitale revolution

På dette års folkemøde inviterer HK og DI til debat fredag den 16. juni kl. 10. Fokus vil være på den digitale revolution og hvilken plads robotter og kunstig intelligens skal have i fremtidens Danmark.

Kunstig intelligens er blevet allemandseje med introduktionen af programmer som ChatGPT, som på få måneder har fået hundredemillioner af brugere verden over. Nu kan alle prøve kræfter med AI – eller kunstig intelligens – og få både glæde; og bekymring ud af det. For hvad betyder det for vores arbejdspladser, fritid og fremtid at robotter og AI spurter os i møde.

Det er emnet for en debat på dette års folkemøde. Fredag den 16. juni mellem 10.00 og 11.00 dykker deltagere fra arbejdsmarkedet og politik ned i emnet ved debatten. ”Robotterne og den kunstige intelligens er kommet! - Nye kompetencebehov i lyset af digitaliseringen og den grønne omstilling”.

Her vil paneldeltagerne, som består af: Forbundsformand HK Handel Mette Høgh og Forbundsformand HK Privat Simon Tøgern, Signe Tychsen Philip, underdirektør i Dansk Industri og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, som i dag, blandt andet, er en del af Facebooks uafhængige advisory board. Manden, der skal holde styr på samtalen, er tech-journalist Nikolaj Sonne.

De fire debattører skal blandt andet vende følgende emner:

  • Skal vi være bange for den nye teknologi? Hvor er vi på vej hen i Danmark?
  • Er der et job til dig i fremtiden?
  • Hvad skal vi lave, når robotterne og den kunstige intelligens overtager opgaverne?
  • Hvordan får vi alle danskere med på vognen, når job og samfund digitaliseres?

Debatten foregår fredag den 16. juni kl. 10.00-11.00 på Handlingsskibet i Allinge Havn på Bornholm.

folkemoededebatillustration