Kursisterne strømmer tilbage til AMU

Det lysner for AMU efter et rædsomt 2021. De seneste to år har set en fremgang i antallet af kursister under HAKL.

Efter at have ramt bunden i 2021, så er det nu for alvor kommet aktivitet på HAKLs (Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse) AMU-kurser. Da der i 2021 blev lavet en opgørelse for aktiviteten for første kvartal det år blev der kun registreret 19.555 kursister.

Heldigvis ser det ud til, at 2021 netop var bunden. For siden har aktiviteten været stigende og for andet år i rap er der er der en stigning i antallet af kursister. De seneste tal fra ministeriet om kursusaktiviteten på AMU-kurserne viser, at der i første kvartal 2023 var 24.810 kursister, som deltog på et af HAKLs kurser. Altså en stigning på mere end 5.000 kursister – eller en vækst på næsten 27 procent sammenlignet med første kvartal 2021.

Det kan faktisk vise sig, at stigningen bliver endnu større. For tallene fra ministeriet indeholder ikke nogen aktivitet på HAKLs fjerde- og femtestørste FKBer (Fælles Kompetencebeskrivelse), Offentlig forvaltning og sagsbehandling samt Viden- og forretningsservice. Skulle ministeriet efterfølgende opdatere tallene, så kan stigningen være endnu større.

deltagelsepaamukurserunderhakl1