Nyt værktøj til undervisere: Lær detailelever om ergonomi med onlinespil og quizzer

BFA Handel inviterer, i samarbejde med Uddannelsesnævnet, til webinar, hvor et helt nyudviklet stykke undervisningsværktøj bliver præsenteret for undervisere den 15. august.

Hvis man er underviser på detailhandelsuddannelsen, så har man netop fået mulighed for at udvide sin undervisning med et helt nyt og spændende undervisningsværktøj indenfor emnet ergonomi. Det bliver præsenteret på et webinar 15. august fra 14.00 til 16.00.

Det er BFA Handel, der sammen med Uddannelsesnævnet, har fået udviklet et undervisningsprogram, som låner elementer fra computerspil og gamification for at gøre det mere interessant og nærværende at lære om, hvordan man løfter korrekt, arbejdsmiljøregler og meget andet.

De to nye læringsmaterialer er udviklet af firmaet Serious Games Interactive og firmaet Edura.

Med spillet ErgonomIQ får eleverne mulighed for at lege sig til viden og samtidig konkurrere om, hvem som har bedst styr på ergonomien. Der er tale om et digitalt brætspil, der er meget mere end quizzer og øvelser. Det giver også dilemmaer til spillerne. Hvad gjorde personen på skærmen korrekt og/eller forkert. Eleverne skal her aktivt bidrage til løsninger og kan ved at vælge de rette svar og valg komme videre i spillet – og måske kan de endda slå sidemandens high score i et spil mod hinanden. Den del er udviklet af Serious Games Interactive.

Derudover er der udviklet et interaktivt digitalt læringsmateriale. Det er specialfremstillet som mindre mikrolæringselementer, der giver mulighed for at lave forskellige butiksmiljøer og opgaver, som passer til forskellige problemstillinger, skoler og virksomheder kan vælge at benytte de cases og opgaver, som er relevante for deres branche og virksomhedsprofil, og man kan vælge at downloade hele materialet og bruge det i præcis den undervisningsplatform, man benytter på enten skole eller virksomhed. Den del af udviklet af Edura.

Materialet bliver offentlig tilgængeligt i starten af juli på BFA Handels hjemmeside. Men allerede nu kan du snuse til produkterne via disse to link ErgonomIQ (læringsspillet) og Ergonomi (læringsforløbet). Dog skal man være opmærksom på, at man ikke får den fulde brugeroplevelse før programmerne er lagt endeligt på BFA Handels hjemmeside i løbet af juli måned.

Med det nye materiale er der al mulig grund til at deltage i det planlagte webinar tirsdag den 15. august fra 14.00 – 16.00. Du kan tilmelde dig HER. Du vil inden selve webinaret modtage et link til deltagelse i webinaret.

imagebyasphotofamilyonfreepiksaelgeriubekvemstilling

Giver denne arbejdsstilling ondt i ryggen på lang sigt? Det og mange andre ting kan man lære mere om de de to nye læringsværktøjer, som BFA Handel lancerer til undervisere.
Modelfoto: Image by ASphotofamily on Freepik.