Stor stigning i søgning til bæredygtighedskurser

En stigning på godt 52 procent. Sådan har udviklingen været i aktiviteten på de bæredygtige AMU-kurser under Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse (HAKL).

Den grønne agenda har godt fat i danskerne. Også på arbejdsmarkedet, hvor der har været en stor stigning i antallet af AMU-kursister, der søger mod kurser, der tilbyder et indblik i, hvordan man kan arbejde mere bæredygtigt som medarbejder.

Det er Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse, HAKL, der har opgjort tallene for første halvår af 2023. Her er der en stor stigning i forhold til 2022 – og her er der tale om tal for hele ’22. Det er med til at gøre stigningen langt mere imponerende, da den trods alt er kommet på kun seks måneder.

Det er stigning på fem kurser, mens et sjette går en smule tilbage.

Det er især kurset ”Introduktion til bæredygtig omstilling”, som hitter. Her er antallet af kursister mere end fordoblet fra 110 kursister i 2022 til 253 i dette års første seks måneder. Også kurset ”Ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed” har haft en pæn stigning fra 123 i 2022 til 186 i 2023’s første halvår.

ESG- og klimaregnskabskurserne blev først godkendt i foråret 2023, i henholdsvis marts og maj, og det er derfor først muligt at aflæse en aktivitet fra 3. kvartal 2023.

Du kan her se, hvor vi tidligere i år har skrevet om bæredygtighed og grøn omstilling på AMU-området indenfor HAKLs område.

De grønne AMU-kurser har fået godt fat

Tæt på 400 kursister på kurser i grøn omstilling og bæredygtighed

haklkurser2022til2023baeredygtighed