Efter målrettet indsats: Flere tager en prøve hos HAKL

Aldrig har så mange kursister været til prøve på et af HAKLs kurser – og færre udebliver fra det grønne prøvebord. Tallene kommer efter en målrettet indsats fra HAKLs side for at gøre prøverne mere inkluderende.

Den seneste prøvestatistik på AMU for første kvartal 2023 fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at over 20.000 kursister var til prøve på et af kurserne fra Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse (HAKL) i løbet af årets første tre måneder. Det er en rekord for efteruddannelsesudvalgets område.

Det var dog ikke de eneste gode nyheder i opgørelsen fra ministeriet. For de nyeste tal viser desuden, at andelen af kursister, som udebliver fra den afsluttende opgave, er kraftigt faldende. Andelen i første kvartal af 2023 var blot 4,73%, men stiller man kalenderen et par år tilbage til 2021 og 2022 lå den på henholdsvis 10,88% og 8,66%.

Med den nuværende udeblivelsesprocent rammer HAKL gennemsnittet for alle AMU-prøver. Her har andelen af kursister, der udebliver fra en AMU-prøver, ligget omkring 5% siden første opgørelse i 2021.

Det store fald i udeblivelser kommer efter, at HAKL tilbage i 2022 iværksatte flere tiltag, der netop skulle forbedre statistikken for udeblivelser. Det medførte tidligere i år, at fire nye casebaserede prøveformer blev godkendt og implementeret. De nye casebaserede prøveformer er et supplement til de nuværende skriftlige og praktiske casebaserede prøver.

thumbnailimage002