Eksplosiv stigning i AMU-aktivitet

Der er godt gang i AMU-kurserne indenfor: Administration, Detail og Ledelse samt Handel og Logistik, som er steget eksplosivt i tredje kvartal af 2023.

Der er gode nyheder at gå på juleferie med, hvis man ser på statistikken for AMU-aktiviteten under HAKL, Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse. Det går nemlig stærkt fremad for FKB’erne (Fælles Kompetencebeskrivelse): Administration, Detail, Ledelse samt Handel og Logistik. De tre første ligger på stigninger på henholdsvis ti og otte procent mens Handel og Logistik har oplevet en eksplosiv vækst på hele 60 procent.
(se mere i graferne nedenfor)

Det er, på Handel og Logistik, især kurser inden for B2B, der oplever en stærk stigning. Eksempelvis er det næstmest søgte kursus ”Rådgiverrollen indenfor B2B-handel” steget fra ingen aktivitet i 2022 til 213 kursister i 2023.
Det er også værd at nævne, at kurset ”cirkulær forretningsforståelse – adm. medarbejdere" sniger sig ind som det syvende mest populære kursus. Det til trods for, at kurset først er blevet udbudt fra og med i år.

Ser man på administrationskurserne, så er den store højdespringer kurset ”Anvende regneark til beregninger og præsentation”, som går fra 178 kursister i 2022 til 1230 i 2023. Det er dog skarpt forfulgt af kurset ”Dansk som andetsprog for F/I, basis” som stiger fra 149 til 1.099 i år.

detailhandelsområdet fortsætter kurset ”Personligt salg – kundens behov og løsninger” sin sejrsgang som det mest populære kursus inden for det FKB – for tredje år i træk er det det mest populære, endda med præcist 3.000 kursister i 2023. Derudover er der flotte stigninger på kursister til ”Konceptanvendelse i detailhandlen” og ”Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere”.

Indenfor Ledelse er det, igen, kurset ”Ledelse og det personlige lederskab”, der topper listen med 3.340 kursister. Kurset blev introduceret i 2021 og har siden 2022 haft en fast plads som det mest søgte kursus indenfor FKB’en, Ledelse. Samme eksplosive stigning kan man finde på kurserne ”Situationsbestemt ledelse” og ”Forandringsledelse”, som begge blev lanceret i 2021 og i år har henholdsvis 2.256 og 1.639 kursister.

Du kan se mere om de mest populære kurser indenfor de fire FKBer i graferne nedenfor.

antalkursisteramu2022til2023

vaekstiantalkusisterfra2022til2023

populaerekurserhandeloglogistik

populaerekurseradministration

populaerekurserdetail

populaerekurserledelse