Glædelig jul fra Uddannelsesnævnet

Nu nærmer vintersolhverv sig og vi kan – langsomt – begynde at se frem til forårets grønne farver og et spændende 2024.

2023 er så småt ved at gå på hæld, og det har, igen i år, været et, hvor Uddannelsesnævnet har haft masser at se til.

Det er stadig trepartsaftalen om flere faglærte, som fylder i hverdagen og det fylder arbejdsdagene op med et væld af projekter, webinarer, konferencer og meget, meget mere. En del er blevet afsluttet i år, men der ligger allerede en del spændende nyt, som kulminerer i det nye år.

Vi har blandt andet forsat de landsdækkende brandingkampagner for både detailhandel-, handels- og tandklinikassistentuddannelsen. Ligesom Det faglige Udvalg for Kontoruddannelser har igangsat deres store kampagne ”Styr på det”. Kampagnerne har fyldt på både sociale medier, i gadebilledet og blandt andet også i biografens mørke.

Der er blevet sat pen til papir i en mængde nye rapporter om uddannelsesområdet og vi har i al beskedenhed været med til at øge den samlede viden om uddannelse og efteruddannelse på det merkantile område markant. Det er sket gennem rapporter om frafald på både detailhandels-, handels- og kontoruddannelsen ligesom vi har fået afdækket samme udfordringer på tandklinikassistentuddannelsen.

Ud over arbejdet med at skabe mere viden om vore uddannelser, så har HAKL (Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse) også haft fokus på, hvordan vi får endnu flere virksomheder og ansatte til at tage AMU-kurser indenfor grøn omstilling og bæredygtighed til sig. Blandt andet gennem nye digitale mikrolæringsmaterialer om ESG og klimaregnskaber. Der vil i 2024 blive arbejdet videre med udviklingen af digital læring på alle områder, da det grønne område har fået godt fat. De seneste tal viser nemlig, at flere og flere tager grønne AMU-kurser indenfor HAKL.

Derudover har vi faciliteret to store events: Januar og februar i år stod i Karrieredagenes tegn. Et helt nyt koncept, hvor Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen faciliterede mødet mellem elever og virksomheder i håbet om, at sød musik og en aftale om elevplads ville opstå. Lige under 2000 elever mødte virksomheder tre steder i Danmark. Næste år gør vi det igen.

Vi afholdt også endnu en udgave af lærepladskonferencen, der blev afviklet i november måned i Aarhus.

Tilbage i februar måned kunne 51.000 gæster til Skills i Fredericia opleve både handelsuddannelsen, tandklinikuddannelsen og ikke mindst prøve deres kræfter på fitnessuddannelsen. Alle tre fag deltog som demonstrationsfag ved den faglige fest i garnisonsbyen – og ved næste års Skills i Roskilde deltager de igen.

I Buen har vi sagt velkommen til et par nye ansigter i løbet af 2023. De er alle faldet godt til på etagen og har kastet sig ud i de nye opgaver med ildhu og dedikation.

Vi siger dig tak for i år og ønsker en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår til dig og alle omkring dig.

 

Nedslag fra Uddannelsesnævnets 2023

Nævnet har udgivet 130 nyhedsartikler på uddannelsesnævnet.dk.

Uddannelsesnævnet har udsendt – foreløbig – 49 nyhedsbreve og invitationer til blandt andet webinarer til vores abonnenter.

Vores sociale medier vokser. På vores LinkedIn har vi udgivet 175 historier i 2023 og siden vokset med over 300 nye følgere, hvilket er en vækst på mere end 30%. På Instagram og Facebook er der ligeledes vækst – her er profilerne vokset med henholdsvis 10% og 15%.

pexelscottonbrostudio3149901