AMU giver også noget til den nyuddannede

Selvom man kommer mere eller mindre lige fra en universitetsuddannelse, så var AMU-kurset ”Introduktion til bæredygtig omstilling” alligevel en øjenåbner.

- Det kursus satte helt sikkert nogle tanker i gang.

Sådan fortæller Frederik Villadsen, Supply chain specialist hos Ergonomic Solutions, om hvordan han oplevede at være på AMU-kursus sammen med alle sine kolleger.

Frederik Villadsen tog sin uddannelse hos Ergonomic Solutions inden han tog en universitetsuddannelse som Export & Technology Management og derefter kom tilbage til virksomheden. Nu som specialist i optimering af output med mere.

- Jeg var ret spændt på, hvad det kursus kunne give mig. For AMU har jo også et ry af at være lidt af en kaffepause – men det her kursus var langtfra en kaffepause og der var en god balancegang mellem oplæg fra læreren og gruppeopgaver med kollegaerne, fortæller Frederik Villadsen.

At kurset har sat tanker i gang hos ham og de øvrige ansatte kan allerede ses i udmøntningen af beslutninger, der kan reducere virksomhedens miljøaftryk.

- Vi bruger meget stål her i virksomheden. Normalt kommer der en levering på alle hverdage, men det har vi skåret ned til tre gange i ugen – det er 40 procent færre ture med lastbilen, som så godt nok er lidt tungere. Men det hjælper jo lidt, siger Frederik Villadsen.

Derudover udnytter han, at ledelsen har givet grønt lys til, at man kaster sig ud i projekter, hvis man får en god ide. Derfor forsøger han nu at nedbringe forbruget af papir og print i huset.

- Vi printer en del tekniske tegninger og sender dem rundt til kollegaer. Men vi kan jo spare en del af det papir ved at sende tegningen til en skærm i stedet for at printe det ud. Igen er det en lille ting, men det sparer også noget, siger han.

Adspurgt om der var noget negativt ved at tage af sted på AMU-kurset, svarer han grinende.

- Ja. Jeg kom bagud med arbejdet. Nej. Det var en positiv overraskelse og jeg kunne godt finde på at tage på et AMU-kursus igen en anden gang, slutter han.


Om kurset "Introduktion til bæredygtig omstilling"

Kurset, som Ergonomic Solutions deltog i med 92 ansatte er udarbejdet til at klæde alle ansatte i virksomheden på til at tænke grøn omstilling og bæredygtighed ind i hverdagen på arbejdspladsen.

"Deltageren kan aktivt komme med forslag til og vurdere bæredygtighed i egen praksis og jobfunktion, på baggrund af kendskab til begrebet "bæredygtighed". Deltageren kan medvirke til at omstille en proces, et produkt eller en service i virksomheden, med henblik på udvikling af virksomhedens bæredygtighedsmål og indsatsområder."

Man kan finde den nærmeste udbyder af kurset og læse mere HER.


Læs HER, hvordan Mette Haslev, Head of HR hos Ergonomic Solutions oplevede kurset, Introduktion til bæredygtig omstilling.

Læs HER, hvordan Rikke Knudsen, Financial controller hos Ergonomic Solutions oplevede kurset, Introduktion til bæredygtig omstilling.

Hvis du repræsenterer en udbyder af HAKLs kurser om bæredygtighed, kan du hente vores pakke med tekst, foto og video til fri afbenyttelse i forbindelse med omtaler af HAKLs kurser. Du finder mappen HER.

frederikvilladsensupplychainspecialisthosergonomicsolutions

Frederik Villadsen, Supply chain specialist hos Ergonomic Solutions fik ændret sine fordomme om AMU-kurser, da han deltog i kurset Introduktion til bæredygtig omstilling.