Nyt AI-kursus er klar til landets AMU-udbydere

Med kurset ” AI-systemer til merkantile arbejdsopgaver” får AMU-udbydere mulighed for at tilbyde kursister et indblik i, hvordan arbejdsdagen kan blive lettere med kunstig intelligens – eller AI.

Er der ét emne, der har domineret samtalen på undervisningsområdet det seneste år, er det AI – kunstig intelligens. For udviklingen på området har været bragende hurtig og teknologien spås at blive den mest banebrydende ting på arbejdsmarkedet i årevis.

For hvad kommer kunstig intelligens til at betyde for arbejdsdagen hos eksempelvis administrative medarbejdere? Og hvordan kan man drage nytte af den nye teknologi og dermed arbejde på en smartere måde?
De spørgsmål har man forsøgt at besvare hos HAKL (Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse) som har udviklet og fået godkendt kurset ”AI-systemer til merkantile arbejdsopgaver”. Det er et basiskursus, som skal give deltagerne et grundlæggende vidensniveau om AI. Samtidig lærer man at forholde sig til den relevante lovgivning og regler for databeskyttelse samt anvende strategier og teknikker i kommunikation (prompting) med generative AI-systemer for at løse administrative arbejdsopgaver.
Desuden vil man få kendskab til de mange etiske overvejelser ved brugen af AI i opgaveløsning.

Kurset henvender sig til faglærte og ufaglærte medarbejdere, der arbejder med eller søger job inden for det merkantile brancheområde med interesse/behov for at opnå grundlæggende viden og kompetencer til at arbejde med AI-baserede værktøjer (Artificial Intelligence "Kunstig intelligens").

Skulle man få lyst til at kaste sig over det nye digitale værktøj, så kan man følge linket herunder og se hvilken skole, der er godkendt til at udbyde kurset.

Du kan læse mere om kurset HER.

aiogamu
AI-genereret illustration.