Hvordan var det nu det var når vi har en ansøger, der mangler en RKV?

Ikke alle rutineopgaver er rutine. Nogle af de spørgsmål, man møder som lærepladskonsulent er spørgsmål, som kun kommer få gange om året. Så … hvordan var det nu det var?

Hvordan var det nu når vi har en ansøger, der mangler en RKV?

Er man ny lærepladskonsulent, kan man let få spørgsmål, som nærmest foregår i kodesprog med forkortelser som ”HG”, ”EUS” - og ”RKV”. Det er typisk en anden kollega på skolen, der varetager arbejdet med at udarbejde den obligatoriske realkompetencevurdering (RKV) for voksne, men som lærepladskonsulent kan det være godt at kende lidt mere til rammerne for RKV, og hvornår den skal udarbejdes. Og det er især her i foråret og sommeren, at det er ekstra aktuelt.

For i disse måneder er mange virksomheder i gang med rekruttering af elever. Desværre er det ikke alle ansøgere, der har helt styr på, om de opfylder betingelserne for at starte direkte på hovedforløbet. En række virksomheder har derfor tæt kontakt til skolerne for at få verificeret ansøgningerne. Og her er det godt at have styr på, hvem der skal have udarbejdet en RKV for at komme i gang med uddannelsen

Det merkantile områdes nye digitale læringsforløb for lærepladskonsulenter indeholder et afsnit om RKV, hvor man i tre korte videoer kan høre nærmere om rammerne for RKV og strukturen for voksensporene på de merkantile uddannelser.

Hvordan var det nu det var med: Tilskud fra AUB til elever?

Hvordan var det nu det var med: Fordelene ved ny mesterlære?

detlaerepladsopsogendearbejde2