Ansøgning åben for DA's Uddannelsespris

Skal du til WorldSkills i 2024? Måske drømmer du om at videreuddanne dig i Danmark eller udlandet? Så søg DA’s Uddannelsespris, der giver dig økonomisk tilskud til at forvandle drømme til virkelighed.

Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond uddeler DA’s Uddannelsespris. Der er nu åbent for ansøgninger.

Hvem kan søge?

For at komme i betragtning skal du være lærling eller elev på en erhvervsuddannelse og have en læreplads. Du kan også være færdiguddannet faglært.

Prisen giver økonomisk støtte til videreuddannelse, kompetenceudvikling og dygtiggørelse.

For at få økonomisk støtte fra Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond gælder overordnet tre krav:

  • Ansøgeren skal indgå i et ansættelsesforhold hos en virksomhed, f.eks. som lærling/elev, eller være ansat med en afsluttet erhvervsuddannelse
  • Ansøgeren skal have relevant erhvervserfaring (for eksempel gennem en læreplads)
  • Ansøgere, der alene har en gymnasieuddannelse, eller er i gang med en videregående uddannelse kan ikke modtage støtte

Det gives der støtte til

Deltagelse ved Skills mv.

Du kan søge støtte til dine udgifter, hvis du skal være med i Skills eller andre fagkonkurrencer i både Danmark eller i udlandet.

Det gælder både til forberedende aktiviteter i Danmark og udgifter til transport, ophold og kompensation for løn tabt i den periode, hvor du er væk fra din arbejdsplads.

Tidligere har vi f.eks. bevilget støtte til udgifter forbundet med deltagelse i DM i Skills, Euro Skills og World Skills samt andre typer af håndværkskonkurrencer.

Videreuddannelse i Danmark eller i udlandet

Ved videreuddannelse forstås uddannelsesforløb, hvor der udstedes et uddannelses- eller eksamensbevis.

Vær opmærksom på, at studerende på de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser ikke kan modtage støtte. Det er heller ikke muligt at modtage økonomisk støtte som supplement til SU.

Rejser og ophold i udlandet

Du kan søge om tilskud til rejser og ophold i udlandet, hvor formålet er at studere arbejdsmetoder, ledelsesmetoder eller tekniske og forretningsmæssige forhold for det private erhvervsliv.

Du kan også søge om tilskud, der kan gøre det muligt for dig at arbejde i udlandet.

Ansøgning og anbefaling

Det er vigtigt, at du selv udfylder og sender ansøgningen. Download ansøgningsblanketten her.

Du skal også vedlægge et budget. Du finder en budgetblanket her. Der er ikke noget minimum- eller maksimumbeløb for, hvor meget du kan søge, men vi forbeholder os retten til at støtte med mindre end det ansøgte beløb.

Vi ser desuden gerne, at du vedlægger en anbefaling fra den virksomhed, hvor du er ansat og/eller lærling. De må også gerne inspirere dig til at skrive ansøgningen.

Hvis din arbejdsgiver vil give dig en anbefaling med på vejen, kan vedkommende udfylde indstillingsblanketten. Download den her.

Bemærk, at indstillingsblanketten og budgetblanketten skal sendes sammen med ansøgningsblanketten.

Ansøgningsfrist

Ansøgningen sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest søndag den 12. maj 2024.

Modtagere af uddannelsesprisen får besked senest tirsdag den 21. maj 2024.

Prisoverrækkelsen

Hvis du bliver tildelt uddannelsesprisen og økonomisk støtte, vil overrækkelsen finde sted ved en reception tirsdag den 4. juni kl. 15.00-17.00 i Dansk Arbejdsgiverforenings lokaler på Vester Voldgade 113, 1552 København.

Til prisoverrækkelsen er repræsentanter fra din oplæringsvirksomhed mere end velkommen til at deltage. DA dækker rejseomkostninger.

finanserdebitkort