Hvordan er det nu det er med ”skiftekompetence”?

”Skiftekompetence” handler ikke om arvinger og bobehandling, når man er lærepladskonsulent.

I øjeblikket er mange lærepladser og elever i gang med at finde det helt rigtige match, og ofte bliver der brug for lærepladskonsulenten til at få uddannelsesaftalen på plads. Men hvordan er det nu det er med skiftekompetence?

Det er vigtigt at have styr på, hvilke specialer de forskellige GF2-beviser giver adgang til. Det nye digitale læringsforløb for lærepladskonsulenter indeholder et afsnit om grundforløbene, hvor man kan få styr på, hvem der har ”skiftekompetence” til andre uddannelser. Der er også hjælp at hente på Uddannelsesnævnets hjemmeside, hvor man både kan læse om adgangen til uddannelserne og om de skiftekompetencer, der blev indført i 2019.

I 2019 fik nye elever med et GF2-bevis for enten detailhandelsuddannelsen eller handelsuddannelsen skiftekompetence mellem de to uddannelser, og det gælder både eleverne på de 20 ugers GF2-forløb og studenterne på de 5 ugers GF2-forløb. Samtidigt ændrede man reglerne for eux 1. del, så beviset giver skiftekompetence mellem alle de merkantile uddannelser.

Der er med andre ord al mulig grund til at se eller gense videoerne med Christel og Christina om de merkantile uddannelsers struktur.

detlaerepladsopsogendearbejde2