AUB-midler kan allerede nu søges til efteråspuljen 2024

Lokale uddannelsesudvalg kan ansøge om støtte til flere lærepladsopsøgende aktiviteter, når AUB-puljen efteråret 2024 har ansøgningsfrist den 15. august.

Selvom sommeren allerede har ramt Danmark, er der god grund til at vente lidt med at tage badetøflerne på og smutte til stranden. Især, hvis man sidder i et lokalt uddannelsesudvalg og har gode ideer til projekter, der kan hentes økonomisk støtte fra AUB-midlerne til.

Selvom forårets pulje oplevede at 12 ud af 16 til det merkantile område gav pote, så findes der helt sikkert stadig projekter, som der mangler finansiering eller gode ideer, som de lokale uddannelsesudvalg (LUU) kan få støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

Aktiviteterne skal have fokus på at skabe flere lærepladser inden for de merkantile erhvervsuddannelser, fitnessuddannelsen og erhvervsuddannelsen til tandklinikassistent.

Der kan søges om midler til aktiviteter, der er rettet mod overgangen mellem grundforløb og hovedforløb og alle ansøgningerne skal være påtegnet af det faglige udvalg før den kan fremsendes til AUB.

Ansøgninger fra LUU skal sendes til Uddannelsesnævnet senest tirsdag den 15. august 2024.

Projekter og initiativer skal have fokus på et eller flere af følgende indsatsområder:

  • Uddannelsesområder med gode beskæftigelsesmuligheder efter endt uddannelse og med mangel på lærepladser eller på elever.
  • Virksomheder, der ikke er godkendt som læreplads eller har færre elever, end virksomheden er godkendt til.
  • Forøgelse af elevers faglige og geografiske mobilitet.
  • Elevgrupper som har særlig svært ved at skaffe sig en læreplads.

Du kan læse mere om, hvad der lægges vægt på i ansøgningsprocessen HER.

Skabelon til ansøgning samt vejledning kan findes HER.

Send ansøgningen til Uddannelsesnævnet via dette LINK.

guldmoenterfalderfrahimlen