Fagprøvepris genbesøgt: Elev optimerede arbejdsproces – nu får hun pris

Netop nu kan man indstille sin elev - eller en elev på uddannelsesstedet - til DI og HK's Fagprøvepris 2024. Derfor genudgiver vi fire artikler med sidste års vindere. Her er den første om Emma fra DHL Express Danmark.

Ny lovgivning krævede en optimering af processen i forbindelse med sikkerhedsgodkendelse af nye medarbejdere. Eleven Emma kom med løsningen – og får nu en pris.

Eleven Emma Helle Beyer fra DHL Express Danmark fik en ide, der i dag sikrer at hendes arbejdsgiver har en mere strømlinet intern process, når de skal ansætte nye medarbejdere, så blandt andet sikkerhedsgodkendelser og andet sker hurtigst muligt. Hendes arbejde har i dag sikret hende en pris for årets fagprøve – og 30.000 kroner.

Når en kurer-virksomhed som DHL Danmark skal ansætte nye medarbejdere, involverer det ofte en sikkerhedsgodkendelse af den nyansatte. Det foregår bl.a. i samarbejde med politiets administrative center. Da den nye lovgivning trådte i kraft, blev det mere tydeligt at processen skulle strømlines så kommunikationen mellem virksomheden og den enkelte afdeling blev hurtigere og mere tydelig. Det kunne få betydning for DHLs mulighed for at ansætte de folk, de ønskede, da de i den mellemliggende periode kunne have takket ja til en anden mulighed. Emma Helle Beyer har taget en kontoruddannelse med specialet administration hos DHL Express Danmark. I forbindelse med hendes afsluttende fagprøve besluttede hun sig for at se nærmere på, hvordan hun kunne lette den interne kommunikation og dermed samarbejdet mellem virksomhed og leder, og på den måde minimere fejlkommunikation.

Med en utrolig flot fagprøve har Emma Helle Beyer lavet en side til ledere. Den samler alle de nødvendige krav til data i et smart concept. Emma Helle Beyer har dermed løst opgaven for sin arbejdsplads til UG og samtidig sikret, at DHLs praksis er helt up to date med lovgivningen.

Og det sætter især streg under én ting, mener formand for HK Privat, Simon Tøgern.

- Emmas opgave viser med al tydelighed, hvor vigtige de kontoransatte er for en virksomhed, og hvordan en elev ofte kan komme ind og stille de gode spørgsmål til eksisterende arbejdsgange og forbedre dem. Det er ikke kun den enkelte leder, der har gavn af hendes projekt, men hele koncernen. Vurderingen er, at hendes arbejde har sikret, at DHL Express’ processer er optimeret, og det dermed går hurtigere at sikre, at de altid lever op til gældende lovgivning. Det synes jeg er godt gået af en elev i en koncern af den størrelse, siger Simon Tøgern.

Også hos DHL er man stolte af det arbejde, som Emma Helle Beyer har udført.

- Vi er glade og meget stolte over, at Emma har vundet årets fagprøvepris. Emma har været en overordentlig dygtig elev og har mere end indfriet vores forventninger. Hendes engagement og indsats er noget, man mærker hver dag og prisen er så velfortjent. Hendes fagprøve behandler en meget væsentlig problemstilling for vores virksomhed, og hun har på fineste vis integreret fagprøven i DHL Express’ hverdag. Derudover er Emma en rigtig god kollega og smitter med sit humør og positivitet – og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet i hendes nye rolle som HR-assistent her hos os, siger HR Direktør, Heidi Heltborg Juul.

Med prisen følger også en anerkendelse til praktikstedet, så prisen Årets Uddannelsessted 2023 går til DHL Express Danmark.

I DI understreger seniorchefkonsulent, Maj Svolgaard, at der står to parter bag den yderst vellykkede fagprøve.

- Når vi fejrer Emmas flotte fagprøve i dag, så er det vigtigt at huske, at hun har haft sin virksomheds opbakning i ryggen. DHL Express Danmark er en del af en verdensomspændende virksomhed, der håndterer værdier for milliarder og derfor skal have sikkerheden selvfølgelig være i orden, når det handler om deres ansatte. Håndteringen af dokumentation og processen for diverse godkendelser er optimeret, hvilket er blevet løst på en langt bedre måde ved hjælp af deres elev. Netop den form for ansvar er med til at løfte eleven og understrege, hvor vigtig en funktion en elev har i en virksomhed. Samspillet mellem en fantastisk flot fagprøve og god opbakning fra virksomheden er grunden til, at vi har valgt også at give dem en pris i dag, siger Maj Svolgaard.

Dansk Industri (DI) og HK Privat uddeler fagprøveprisen for Kontoruddannelsen på 30.000 kroner til elever, der har bestået fagprøven på Kontoruddannelsen med specialet administration med et originalt og flot resultat. Formålet med fagprøveprisen er at gøre opmærksom på de mange muligheder på Kontoruddannelsen og inspirere elever til at præstere noget særligt, som har betydning for virksomheden, erhvervet og branchen.

dihkfagproevepris2023dhl

En glad Emma Helle Beyer fik mandag overrakt prisen for årets fagprøve og 30.000 kroner. Fra venstre mod højre: Seniorchefkonsulent Maj Svolgaard, DI, Heidi Heltborg Juul, HR-direktør DHL Express, Emma Helle Beyer, prisvinder – administrationselev, Simon Tøgern, formand HK Privat, administrerende direktør Atli Einarsson, DHL Express. Foto: Thomas Evaldsen.