Fagprøvepris genbesøgt: Jeanettes arbejdsplads skulle blive klimaklar. Nu får hun pris på 30.000 kroner

Netop nu kan man indstille sin elev - eller en elev på uddannelsesstedet - til DI og HK's Fagprøvepris 2024. Derfor genudgiver vi fire artikler med sidste års vindere. Her er den tredje i rækken. Den omhandler Jeanette fra Grenaa Motorfabrik.

Da en mindre motorfabrik i Grenå skulle gøre sig klar til ny EU-lovgivning, der skal fremme den grønne omstilling, gik en del af opgaven til deres økonomielev, Jeanette Feldballe. Hendes udførelse af opgaven førte til en fagprøve om bæredygtig regnskabspraksis og nu får hun en pris på 30.000 kroner for prøven.

Ingen opgave for stor. Sådan kunne sloganet for Jeanette Feldballe være. Hun har for nylig afsluttet sin kontoruddannelse med specialet økonomi hos Grenaa Motorfabrik med skoleophold hos Aarhus Business College. Her er hendes afsluttende fagprøve vurderet til at være så god, at den har givet hende DI og HK Privats Fagprøvepris på Kontoruddannelsen. Prisen er på 30.000 kroner og blev uddelt på Grenaa Motorfabrik i dag, onsdag den 20. september.

Jeanette Feldballes opgave har rod i hendes arbejde med at forberede sin arbejdsplads på de krav til virksomhedernes regnskabspraksis, der kommer fra 2024. Krav, der bunder i EU-lovgivning, og skal fremme den grønne omstilling.

- Jeanette Feldballe har med sin fagprøve kastet sig over et område, som spiller en stor og vigtig rolle på mange arbejdspladser i de her år. De nye regnskabskrav, der venter fra næste år, er en stor omstillingsopgave – ikke mindst for mindre virksomheder som Greenaa Motorfabrik. Her har Jeanette Feldballe, som elev, været nytænkende og ydet en kæmpeindsats, som kommer virksomheden til gavn. Det er godt gået. I bestyrelsen har vi også lagt vægt på, at Jeanette altid bidrager til gode diskussioner og gruppearbejde, når hun er på skoleforløb, siger uddannelsespolitiske konsulent hos HK Privat Claus Agø Hansen.

I sin begrundelse for valget af Jeanette Feldballe skriver bedømmelsesudvalget blandt andet: I sin opgave viser Jeanette stor selvstændighed og kobler teori og praksis på en særdeles flot måde, og hun favner samtidig at have det store overblik og sans for detaljen.

Hos Grenaa Motorfabrik er der stor tilfredshed med deres elev.

- Vi blev inviteret til at deltage i DI’s pilotprojektet ”Klimaklar produktionsvirksomhed” om indførelse af grønt regnskab i SMV’er. Efter et introduktionsmøde besluttede vi at deltage med Jeanette i rollen som udførende medarbejder. Hun fangede hurtigt tråden i opgaven og så, hvordan vi kunne indføre regnskabet på en relevant måde i vores virksomhed. Jeanette leverede et superflot stykke arbejde, som både vil hjælpe os med at arbejde aktivt med vores klimaaftryk, og at markedsføre os som en attraktiv partner for de kunder, som efterspørger ”grønne data” til deres egne regnskaber. Jeanette har arbejdet med stor interesse på projektet, og vi glæder os over at være med som forløbervirksomhed på dette vigtige område, siger Ebbe Sørensen, administrerende direktør hos Grenaa Motorfabrik.

Med prisen følger også en anerkendelse til praktikstedet og prisen som Årets Uddannelsessted 2023 går til Grenaa Motorfabrik i Grenå.

I DI understreger underdirektør Signe Tychsen Philip, at en så vellykket fagprøve forudsætter en oplæringsvirksomhed, som sætter sine elever i spil i forhold til at udvikle forretningen – i dette tilfælde arbejdet med grønne regnskaber.

- Når vi fejrer Jeanettes flotte fagprøve i dag, så er det også med til at understrege, at den grønne dagsorden også handler om administrative beslutninger i alle led af virksomheden. Her har Grenaa Motorfabrik truffet et grønt valg og deltaget i DI’s Klimaklar Projekt for små og mindre virksomheder. Ser vi på Jeanettes opgave, så er det tydeligt, at hun har fået mulighed for påvirke virksomheden i en grønnere retning og det viser, at ledelsen er sit ansvar bevidst. Både som uddannelsessted og som foregangsvirksomhed i den grønne omstilling. Derfor har vi valgt også at give dem en pris i dag, siger Signe Tychsen Philip.

Dansk Industri (DI) og HK Privat uddeler fagprøveprisen for Kontoruddannelsen på 30.000 kroner til elever, der har bestået fagprøven på Kontoruddannelsen økonomispeciale med et originalt og flot resultat. Formålet med fagprøveprisen er at gøre opmærksom på de mange muligheder på Kontoruddannelsen og inspirere elever til at præstere noget særligt, som har betydning for virksomheden, erhvervet og branchen.

fagproevepris2023oekonomi

En glad vinder af 30.000 kroner for fagprøven på kontoruddannelsen med specialet økonomi. Fra venstre: Uddannelsespolitisk konsulent Claus Agø Hansen HK, prisvinder Jeanette Feldballe, administrerende direktør Ebbe Sørensen Grenaa Motorfabrik og underdirektør Signe Tychsen Philip DI. Foto: Thomas Evaldsen.

Læs eller genlæs den første genoptrykte artikel fra Fagprøvepriserne 2023 HER.