Første sommer med ny fælles merkantil standard for grundforløbsprøven

Sommerens grundforløbsprøver udruller de nye fælles standarder for de merkantile grundforløbsprøver over hele landet.

Efter et stort og flot udviklingsarbejde og forårets webinarer er det nu blevet tid til at afvikle både caseprøver og praktiske prøver på baggrund af udviklingsarbejdet.

Det er skolernes egne og fælles standarder, og samtidigt er der også blevet udviklet forslag til opgaver, som skolerne umiddelbart kan benytte til prøverne. Det er muligt at genbesøge efterårets artikel om udviklingsarbejdet HER

Skolernes opgaver sendes til de faglige udvalg

Nu er tiden så kommet til den sidste del af implementeringen af de nye standarder, nemlig indsendelse af opgaverne til det faglige udvalg, fordi de faglige udvalg skal følge arbejdet med skolernes grundforløbsprøver.

Det betyder konkret, at hver skole skal indsende den opgave, som den har benyttet til elevernes grundforløbsprøver inden for hver uddannelse. Der skal sendes en kopi af opgaven, hver gang skolen udarbejder en ny opgave, men ikke hver gang der afvikles prøve, hvis skolen fortsat benytter den samme opgave. Hvis skolen benytter eksemplerne, der er udviklet til den fælles standard, skal skolen også indsende dem første gang, at de benyttes.

Læs nærmere om, hvordan opgaven indsendes til det enkelte faglige udvalg HER. Mailen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. benyttes til detailhandels-, handels- og kontoruddannelsen samt eventkoordinator, mens opgaven til finansuddannelsen sendes til Det faglige Udvalg for Finansuddannelsen.