Handelsuddannelsen skal konkurrere ved EuroSkills i Herning i 2025

For første gang deltager handelsuddannelsen ved EuroSkills og derfor går kapløbet om at finde det bedste hold, der skal repræsentere Danmark ved konkurrencerne i Herning næste år i gang. Tilmeldingen er åben nu.

EuroSkills kommer til Herning næste år. Her vil hundredvis af unge elever og lærlinge konkurrere i alt fra svejsning til konditori; og for første gang vil Danmark også stille med et hold af handelselever, der skal dyste om iværksætteri og den ædle kunst at handle.

Handelsuddannelsen har i flere år været en fast del af DM i Skills, senest i 2024, hvor konkurrencen fandt sted i Roskilde. Her har handelsuddannelsen deltaget som demonstrationsfag, hvor interesserede unge (og deres forældre) kunne møde elever fra uddannelsen og få et indblik i, hvad man egentlig laver, når man er i gang med en handelsuddannelse.

Nu skal der findes et hold bestående af to talentfulde unge handelselever, som skal repræsentere smukke Dannebrog ved konkurrencen i Herning.

Derfor udskriver Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen en udvælgelseskonkurrence for at finde holdet, der har evner til at gå hele vejen og hente en sejr i Herning til næste år.

Udvælgelseskonkurrencen finder sted i København den 20. september og tilmeldingen er allerede åben nu. Fristen for at tilmelde er onsdag den 21. august.

Så har man den helt rigtige elev på sin arbejdsplads eller uddannelsessted, gælder det om at få vedkommende meldt til via dette LINK.

Man skal dog være opmærksom på, at det KUN er skoler, der kan indstille elever til udvælgelseskonkurrencen.

Der kan indstilles ét hold pr. skole og ét hold pr. virksomhed.

Krav til deltagerne

  • Født senest år 2000. Aldersgrænsen for at deltage i EuroSkills er 25 år det år, som konkurrencen afholdes.
  • Deltagerne er i gang med handelsuddannelsens hovedforløb (specialer). De deltagende handelselever må gerne have afsluttet deres elevtid inden EuroSkills2025
  • Deltagerne skal være i stand til at kommunikere på engelsk
  • Deltagerne skal være i stand til at skrive på engelsk.
  • Deltagerne skal afsætte tid til at deltage i Landsholdssamlinger (3 stk.)

Vigtige datoer i forbindelse med udvælgelseskonkurrencen den 20. september 2024

21. august 2024: Frist for tilmelding af hold til udvælgelseskonkurrence den 20. september 2024.

26. august 2024: Case udsendes til alle tilmeldte deltagere, skoler og virksomheder

13. september 2024: Frist for indsendelse af case til udvælgelseskonkurrencen

20. september 2024: Udvælgelseskonkurrence i København

euroskillslogored

businesslogoblueblack