Kan du huske, hvordan det er med rkv til voksne elever?

Ikke alle rutineopgaver er rutine. Nogle af de spørgsmål, man møder som lærepladskonsulent er spørgsmål, som kun kommer få gange om året. Så … Hvordan er det nu det er med rkv til voksne elever?

Forårets rekruttering af elever nærmer sig sin afslutning, og de sidste aftaler er ved at blive registeret på skolerne. Rekrutteringen af elever har også betydet travlhed hos de medarbejdere på skolerne, der skal udarbejde realkompetencevurdering til voksne elever. De såkaldte rkv.

Men hvornår er det nu lige, at rkv’en skal udarbejdes? Hvis du vil udnytte det slatne danske sommervejr og sommerferieperioden til en brush-up, kan du få et overblik i de videoer om realkompetencevurdering, som indgår i det merkantile områdes digitale læringsforløb for lærepladskonsulenter, del 2.

Hvis du også gerne vil nørde lidt i detaljer, kan du læse STUK’s svar på en række spørgsmål, som Uddannelsesnævnet har stillet. Her kan du f.eks. læse, at unge elever forbliver ”evig unge”, hvis de ikke fik klaret hele uddannelsesforløbet i første omgang, men først senere som voksne vender tilbage for at færdiggøre uddannelsen.

forvirret

Vores tidligere artikler i serien: Hvordan var det nu det var?

Hvordan var det nu det var med: Tilskud fra AUB til elever?

Hvordan var det nu det var med: Fordelene ved ny mesterlære?

Hvordan var det nu det var, når vi har en ansøger, der mangler en RKV?

Hvordan var det nu hvis eleven vil være indkøbselev?

Hvordan er det nu med godkendelse af lærepladser