Talentspor til Tandklinikassistenter

Fra 2017 vil elever få nye muligheder, hvis de vælger erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent.

Uddannelsen til Tandklinikassistent udbydes nemlig fra sommeren 2017 med talentspor inden for blandt andet profylakse og instruktion med fokus på tandpleje af børn og unge samt protetik og laboratoriearbejde.

Branchen udvikler sig i retning af større klinikker og ønsker at tiltrække talentfulde elever, der kan blive udfordret og motiveret til at udvikle sig inden for deres fag.

Arbejdsområdet for tandklinikassistenter er privatpraktiserende tandlæger og den kommunale tandpleje.

Den uddannede tandklinikassistent kan selvstændigt forberede og assistere ved tandbehandling samt udføre opgaver uddelegeret af tandlægen. Tandklinikassistenten kan også medvirke ved mere specialiserede opgaver, så som at tage røntgenbilleder eller montere tandreguleringsudstyr.

Omkring 500-600 elever går årligt i gang med erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent og der er mulighed for at tage uddannelsen på 12 skoler fordelt på samtlige regioner.

Læs mere om uddannelsen og oplæringen i virksomheden på Uddannelsesnævnets hjemmeside. 

I forbindelse med den igangværende europæiske uge for erhvervsuddannelser (5.-9.12), sætter Uddannelsesnævnet fokus på de erhvervsuddannelser, som de faglige udvalg i Uddannelsesnævnet har udviklingsansvaret for.