Gør dine medarbejdere klar til turistsæsonen

For mange turismevirksomheder starter en ny og spændende sæson op: Der skal tænkes på netværk, produktudvikling og service, når aktørerne gør sig klar til at modtage de nye Michelin-turister.

 

Tildelingen af Michelin-stjerner til danske restauranter er offentliggjort og Danmark kan igen i år glæde sig til nye turister, der tiltrækkes af de ultimative madoplevelser. I 2016 er det særligt områder uden for hovedstaden, der kan gøre sig klar til turister, både danske og udenlandske, der vil opleve et unikt måltid. Og dermed åbner der sig helt nye muligheder for de mange turistattraktioner, store som små, i nærområdet. Stjernedrysset kan nemlig med fordel udnyttes til at fastholde kunder i nærområdet.

På den ene side, giver den slags anerkendelser helt nye muligheder for udvikling og afsætning af tillægsydelser; når turisten er i byen, skal de guides rundt og tilbydes oplevelser, så der efterlades flest mulige penge i nærregionen. Det kræver både et interessant udbud, men også godt netværk og samarbejde mellem de lokale turismevirksomheder.

På den anden side kommer de danske og udenlandske besøgende med store forventninger til service og oplevelser, hvilket udfordrer det lokale serviceniveau. Det betyder bl.a., at det ikke alene er tilstrækkeligt at kunne håndtere kunder korrekt og venligt, men medarbejdere i branchen skal også kunne aflæse behov, være mere serviceminded, forstå forskellige kulturer, kunne kommunikere og være innovative ved et kundemøde. Det kan være en stor udfordring at holde medarbejderkompetencer i top i en branche der beskæftiger flere sæsonansætte end nogen anden branche.

I HAKLs kursusudbud findes der heldigvis et bredt udvalg af AMU-kurser inden for de nævnte områder og de udbydes af mange af landets handelsskoler. Kurserne koster typisk 108 kr. pr,. dag for virksomhedens ufaglærte og faglærte medarbejdere (også sæsonansætte) og virksomheden kan modtage løntabsgodtgørelse samt tilskud til transport mm.

Læs om kurserne inden for produktudvikling samt kundeservice og salg og find det kursus, der passer behovene i din virksomhed og kontakt kursusudbyderen for at høre mere.