Udviklingen i jobfunktioner og kompetencekrav som følge af softwarerobotter og AI

fototilti2

Udviklingen i jobfunktioner og kompetencekrav som følge af softwarerobotter og AI

Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse (HAKL)har i samarbejde med Teknologisk Institut (TI) i 2022 gennemført en undersøgelse af – ” Udviklingen i jobfunktioner og kompetencekrav som følge af softwarerobotter og AI”. Målgruppen for undersøgelsen har været salgs- og kundemedarbejdere, indkøbs- og logistikassistenter, økonomimedarbejdere og administrative medarbejdere i private såvel som offentlige virksomheder.

Undersøgelsen afdækker hvor og hvordan softwarerobotter anvendes sætter fokus på et øjebliksbillede af de enkelte brancher i forhold til implementering og anvendelse af softwarerobotter og AI samt hvordan kompetencebehovet ser ud.

50% af de adspurgte private og offentlige virksomheder efterspørger kompetencer og peger på kompetencer inden for avancerede it-kompetencer og teknologiforståelse i forbindelse med softwarerobotter og AI der implementeres eller indarbejdes i eksisterende digitale systemer.

TI foreslår, på baggrund af undersøgelsen, fire områder på tværs af de afdækkede jobområder, hvor der er et muligt efteruddannelsesbehov:

  • Generel introduktion til RPA-værktøjer.
  • Programmering af simple softwarerobotter.
  • Procesoptimering og dokumentation af arbejdsgange.
  • Forandringsagent for automatiseringsprocesser.

Du kan læse rapporten HER.