Detailhandelsuddannelsen er til dig, der drømmer om en karriere inden for handel og salg

 

uddopbyg   

PRØV KRÆFTER MED VIRKELIGHEDEN

Uddannelsen består af et grundforløb med klasseundervisning og et hovedforløb, hvor du primært arbejder og oplæres i din praktikvirksomhed med kortere skoleforløb og en afsluttende fagprøve undervejs.

I udgangspunktet varer uddannelsen 3 år, men længden af uddannelsen og skoleopholdene varierer afhængigt af, hvad du tidligere har lavet og hvilket speciale, du vælger. Det kan du læse mere om neden for ved at vælge et af de 6 specialer i uddannelsen.

 
HAR DU HVAD, DER SKAL TIL?

Som detailhandelselev skal du have lyst til at sælge og hjælpe kunder i butikken. Du skal være udadvendt, møde op med godt humør og være god til at kommunikere med forskellige mennesker, både kunder, kolleger og leverandører på arbejdspladsen.

Det går stærkt i detailhandlen og arbejdet i butikken kræver god fysik, interesse for de varer, du skal sælge og en lysten til at lære og varetage mange forskelligartede opgaver i løbet af dagen.

 
OPGRADER DIN UDDANNELSE

Har du ambitioner om at tilføre din uddannelse lidt ekstra kan du vælge at tage detailhandelsuddannelsen med EUX, tage et eller flere valgfag på ekspertnivau eller bygge en Retail Manager uddannelse på din færddiggjorte salgsassistent, convenience eller digital handelsuddannelse.

Vælger du at tage EUX forlænges din uddannelse med 1 år. Til gengæld får du både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen samtidig. 

 
SÅDAN KOMMER DU VIDERE

Har du fået lyst til at blive prof i handel og salg eller blot at høre mere om dine muligheder for at komme i gang med uddannelsen, der hvor du bor, kan du kontakte din nærmeste handelsskole/ erhvervsskole og få hjælp til det videre forløb. Du finder kontaktinfo på skolerne, der udbyder hovedforløb her.