Nyheder

På trods af en lille nedgang, er det stadig eleverne på de merkantile uddannelser, der er flittigst til at tage ophold i udlandet. I 2016 var 521 merkantile elever i praktik uden for landets grænser.

Det blev til podiepladser for de to kontorassistenter, Rasmus Dines Petersen og Nikolaj Salling Rasmussen, der bidrog med henholdsvis en video og en tekst.

Skolerne har nu registeret aftaler til og med udgangen af oktober, og handelsuddannelsen og tandklinikassistentuddannelsen fastholder den positive udvikling, mens de øvrige uddannelser stadig har lidt færre aftaler end samme tid sidste år, selvom den seneste måned har bremset tilbagegangen.

For andet år i træk er handelsuddannelsen udpeget af undervisningsministeriet til at være en fordelsuddannelse.

Uddannelsesnævnet udsendte den 26. oktober en nyhed, hvor vi kunne fortælle, at aktiviteten på HAKLs kurser så ud til at falde en smule, men at deltagelsen på Ledelse- og Detailhandel kurserne samtidig var stigende. 

Merete Christoffersen er pr. 1. november tiltrådt som uddannelseskonsulent i Uddannelsesnævnet, hvor hun skal arbejde med EUD og servicering af de faglige udvalg.

I uge 43 blev deltagerne til DM i Skills fundet, da de regionale mesterskaber blev afholdt.

HAKL oplever i øjeblikket en større kursusaktivitet på FKB Ledelse og Detailhandel. 

Efter et stærkt første kvartal med 36.824 kursister, var der lidt mere beskeden aktivitet på HAKL-kurserne i 2. kvartal 2017.

Efteruddannelse er på dagsordenen hos Munck i Nyborg. Tietgen KompetenceCenter er en mangeårig samarbejdspartner.