Nyheder

Undervisningsministeren meddelte i sidste uge, at der bliver nedsat et elevpanel, som skal være med til at forbedre erhvervsuddannelserne.

Udviklingen i antallet af indgåede aftaler ser meget positivt ud for de merkantile uddannelser. Også på Tandklinikassistentuddannelsen bliver der indgået mange aftaler.

Hos Aarhus Business College er Den grundlæggende Projektlederuddannelse en positiv oplevelse for kursisterne. 

Årets vindere af Politikens Undervisningspris er fundet, og blandt hovedprisvinderne finder vi en fra det merkantile område.

Undervisningsministeriet har udstedt en ny bekendtgørelse til Tandklinikassistentuddannelsen. Den nye bekendtgørelse træder i kraft den 1. august 2018.

Uddannelsesnævnet udsendte tidligere i dag en EUD nyhed om, at STUK havde imødekommet de merkantile faglige udvalgs ønske om at afkorte grundforløbet til elever med hhx baggrund til en varighed på 1 uge mod det nuværende 5 ugers forløb.

Hovedemnerne i starten af året har været HAKLs opdaterede kursus om håndtering af personoplysninger, jf den nye persondataforording som træder i kraft den. 25. maj 2018, nye digitale kursusmaterialer og VEU-godtgørelsen. 

Rekrutteringskurset hos Viden Djurs lærer ledere at rekruttere nye medarbejdere på en etisk forsvarlig måde.

Uddannelsesnævnet kan nu præsentere de seneste tal omkring praktikpladssituationen. Der er fremgang på Kontor, mens Handelsuddannelsen stadig er lidt bagud i forhold til sidste år. 

Uddannelsesnævnet har netop sendt de nye uddannelsesordninger for Kontor, Eventkoordinator, Tandklinikassistent og Fitness i høring på skolerne.